Det finns dagar man önskar man hade torrdass

En ledning till vattentornet i staden där jag bor har sprungit läck. Det är tomt. Tomt, tomt, tomt. Inget driksvatten, ingen toalettspolning, ingen dusch - helt enkelt inget vatten. Vattentankar finns utplacerade, men enligt radion ser inte vattnet så aptitligt ut, så ska man ha vatten att dricka rekommenderar jag nog att man knallar till ICA/Hemköp/kiosk/pressbyrå/annat vatteninförskaffar-place. 45 000 personer är drabbade av denna hemska åkomma och man vet inte hur lång tid det kommer ta innan det vänder till tillfriskning...

Dagens i-landsproblem! Det är nästan så man önskar att man hade torrdass och en bäck att hämta vatten i, så man slapp avstå från att dricka normalt och inte kan spola i toan. Hade det varit 1600-talet (eller medeltid, eller whatever) hade nödvändigheten av duschar och under-armarna-tvättar inte heller varit lika nödvändig - alla stank förmodligen rätt djävligt då så ingen skulle väl reagerat nämnvärt. Dessutom HADE det ju funnits vatten att tvätta sig i då eftersom det inte funnits något vattentorn som kunnat springa läck, och därför förmodligen istället funnits bäck/sjö/å/flod/källa/annat vattendrag (förhoppningsvis).

Kommunen, ett tips... Fram med baja-majorna så de morgonpinknödiga stadsborna får kasta vatten! (och antagligen en del annat också...)

Nej gott folk - låtom oss skaffa torrdass! Eller bunkra upp med lite 25-litersdunkar när vi har vatten, så vi har om vattnet skulle rymma sin kos igen. Låt oss nu bara hoppas att vattenverket snabbar på lite med sin 20-mil-vattenledningar-undersökning, så de vet var felet är, så de kan stänga av den delen av vattenledningarna, så de kan laga.

Kommentarer
Postat av: Ronja

Hmm...trodde du bodde i Småland...men vattenläckan är ju i blekinge!

2009-06-29 @ 22:25:08
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0