Ny lya, nytt revir, nytt liv...

Jag tror fortfarande inte att jag fattat. Jag har nog fortfarande inte riktigt hajat vad som händer, trots att jag packade kartonger hela dagen i söndags. Jag har nog fortfarande inte förstått vad det är som är påväg att ske, trots att jag och brorsans förtjusande dam knölat ner prylar i påsar och lådor och väskor hela kvällen. Trots att jag betalat en massa pengar, fixat el, hämtat nycklar har det inte riktigt gått in än. Men...
Imorgon flyttar jag!

Lilla vargen håller på att bli stor. Eller stor och stor, men åtminstone lite större än innan. Som nummer tre i "stora kullen" lämnar hon sitt hem och söker egen lya. Nu ska hon stå på egna tassar och möta den stora världen utan familjen alldeles bakom svansen. (Hm... det sista där var nog lite en överdrift, far kommer trots allt bo på våningen ovanför...).
Så, my dears: Imorgon kommer Naia min och hjälper mig att flytta in, tillsammans med brorsans förtjusande dam, bror min i egen hö person samt (troligtvis) far och (eventuellt) mor. Efter lådsläpning och lite uppackning och möblering och trams blir det troligtvis en vända till Rusta för att köpa bland annat duschdraperi, och sedan blir det matinköp. Hjälp! Hur ska det här gå? Moooder...

Jag undrar om den lilla lilla vilsna vargen kommer klara sig i sin egen lya, snubblande runt på sina egna klumpetassar. Men det hoppas vi på! Det intressanta blir matlagningen. Håll er borta, jag lovar verkligen inga mästerkok såhär i början. Inte längre fram heller i och för sig...
Det är ju inte heller bara en ny lya och ett nytt revir. På sätt och vis blir det också ett nytt liv. Ett annat sätt aatt leva. Det skiljer sig rätt markant från hur jag levt innan. Kommer jag trivas i det livet?

Fast det finns väldigt många bra saker med att bo själv.
* Ingen att bråka med.
* Jag kan vara uppe så länge jag vill (vilket jag i och för sig ändå varit, men det är bara en liiiten petitess...).
* Jag kan äta mitt i natten om jag blir hungrig! Det är något nytt. Och jag kan sitta i köket och dricka te mitt i natten om jag vill det. Det ni!
* Folk kan komma och hälsa på nära på när som helst utan att jag behöver fråga om lov. (Nu har det i och för sig sällan varit ett problem hemma hos mor, men i alla fall)
* Far har en god vän som är rätt bra på gitarr som lovat komma och lära mig spela. Wiiie! Nu ska min fina lilla Ibanez kanske äntligen få bli spelad lite! Den behöver det för att låta bra.
* Jag kan snylta på farsans nätverk och slipper betala eget internet...
* Det är kortare väg till karaten nu när jag bor inne i stan.
* Det är närmare väg till tåget om jag ska åka till Naia min, och närmare till t ex. flygbuss om jag ska någon annanstans. Det är dessutom relativt lätt att ta sig till bussen hem till mor om så är.
* ICA ligger ca 60-70 meter bort.
* Bokia ligger ca 100 meter bort.
* Biblioteket ligger ca 130 meter bort.

Det var några. Dock finns det också nackdelar, som t ex:
* Jag kan inte ha min älsklings-Chili hos mig. Inte för att jag inte får ha katt, utan av den enkla anledningen att det vore grymt att tvinga en utekatt att bo inne i en etta, även om den är på 40 m^2.
* Jag kan inte gå ut till stallet och min vackra vildblomma när jag känner för det. Något irriterande då hon ska ha bäbis om bara några månader...
* Inga småsyskon, mamsor eller styvpapsor att bråkas med. Dessutom är det längre från mormor och morfar...
* Jag är i en djävla stad och inte i skog och mark...


Orkar inte ens sitta och komma på fler nackdelar, för då kanske jag ångrar att jag flyttar ;).
Vi får se hur jag trivs. Om det skulle vara så att jag vantrivs något hemskt är det "bara" tre månaders uppsägning (såvida man inte hittar någon lägenhetstörstande mupp som vill ta över lägenheten innan uppsägningstiden gått ut).

Nu ska lilla vargen läsa Pratchett en stump och sedan natta sig. Det blir en körig dag imorgon...


Eder dödströtta
Sharon Lee-Lande (Nej, det är faktiskt inte jag som kommit på det där, utan fars gitarrspelande vän som uppkallat mig efter några av mina favoritsångare)

Miss Tvärtemot

Här i världen finns det en hel del saker som är rätt allmänt accepterade. Det är så de fungerar, and that's it. Jag menar då inte saker som att Jorden snurrar runt sin egen axel eller att himlen är blå, eller ens att snön ser ut att vara vit. Jag menar saker som att man blir pigg av kaffe och energidryck och att man rent allmänt somnar av t ex. rogivande mediciner.
Men sedan finns det ju folk som alltid ska vara så djääävla tvärtemot allting. De kan av någon förbaskad anledning inte passa in i det allmänt accepterade mönstret, utan måste fungera på ett annat sätt än som tänkts ut. Sådana typer borde man lära hyfs och vett, tycker ni inte?

...Jag är en sådan. En riktig djävla Fröken Tvärtemot. Det är inte det att jag ständigt motarbetar folk eller gör tvärtemot vad de ber mig (såvida de inte försöker tvinga mig till någonting, för då kan det råka hända). Det är bara det att min kropp inte verkar vilja passa in i de vanliga mönstren. Den vill göra tvärtom.

1. Jag blir inte pigg av saker andra blir pigga av. Kaffe och energidryck gör mig i regel hemskt trött. Detsamma gäller socker i stora mängder, vilket vanligen ger folk sockerkickar och en viss hyperaktivitet för ett slag. Jag blir trött. Hur normalt är det?
2. Rogivande naturmedicin (jag är en smula emot kemikaliestinn medicin), såsom Valeriana eller humle-te, gör mig inte alls trött. Inte ens avslappnad. Naia sade att hennes syster somnade och sov som en klubbad oxe när hon druckit te på humle, men jag märkte ingenting (förutom att det var monstruöst svårt att få i sig det, eftersom det smakar vedervärdigt...). Min egen syster, som tog över det teet efter mig eftersom jag inte hade någon användning för det, somnade också som en klubbad oxe. Skumt. Och inte ens när jag tog överdos av Valeriana fungerade det. Skumt, skumt...
3. Pre-medicinering som ges på sjukhus för att lugna t ex. rädda patienter gör mig hysterisk. Japp, ni hörde rätt. Det normala är ju att man ska bli lite dåsig, eller kanske lite lullig - vad vet jag - men det funkar inte på mig. Jag blir fem gånger värre än jag var redan innan. Hysteria, hysteria. Hur normalt är det?
4. Alkohol, som alla påstår att man blir så avslappnad/glad/fnittrig/sällskaplig/och allt annat de nu påstår att man blir av det, gör mig bara tyst och får mig att känna mig som om jag har feber. Blä. Jag avskyr den känslan. Tvärtemot once again...
5. Jag har förstått att det man drömmer på nätterna bland annat är saker man upplevt eller tänkt under dagen som hjärnan på något sätt ska behandla. Det skumma i det hela är bara att när jag drömmer händer det inte helt sällan att jag drömmer om saker/folk jag inte ägnat en tanke på dagar, veckor, månader... ja, till och med åratal, men folk jag kanske tänker på varje dag och gör mitt bästa för att drömma om lyser med sin frånvaro. Hur i hela helvitti går det till? Inatt drömde jag t ex. bland annat om en klasskompis (som jag inte ens umgicks med!) som jag inte träffat sedan jag gick ut nian, vilket till sommaren är fyra år sedan. Ehum? Vart kom han ifrån? Eller är jag drömmer om exet mitt, som jag knappt tänker på numera, och drömmer att jag har ihop det med honom igen. WTF? GET AWAY! I DON'T WANT YOU!

Där hade ni några exipempel...
Jag är övertygad om att om jag skulle äta sömntabletter eller så skulle jag vara vaken i en vecka i sträck, och så länge jag går och önskar att jag ska sova drömlöst eller åtminstone drömma fina drömmar kommer jag drömma mardrömmar. Så, jag får väl vända på det hela. Från och med nu önskar jag mig riktigt läskiga hemska vidriga fruktansvärda horribla skrämmande förfärliga ochallaandraliknandeordsomjagförnärvarandeintekommerpå drömmar.


Gny. Varför kan jag inte bara få vara normal för?

Duet Dreams

Är det inte höjden av drömmande meningslösthet och försiktig fåfänga att nära en dröm om duetter med fantastiska sångare? Det är ju som om man tror att man skulle räcka till för något sådant. Det finns det ju givetvis de som gör, och Moder vad de måste vara glada som får sjunga med alla dem (eller den enda) de drömmer om att skråla ihop med. Jag undrar hur det känns. Fast jag undrar förstås hur det känns att gå ut på en scen och mötas av extatiskt publikjubel. Hur känner man sig då? Hur skulle jag känna mig då, som alltid blivit salig över ja, exempelvis applåder efter sång i kyrkan?

Det finns så många fantastiska röster som jag fastnat så hårt för. Majoriteten av dem är män - jag har så förbannat svårt för kvinnliga vokalister - och då snackar vi om män med röster som är outstanding. Inga pojkbandspojkar här inte! Och Moder, vad jag vill sjunga duett med dem alla. Men det går ju inte, för varför skulle de vilja sjunga med mig? Jag är inte bra nog. Jag är inte känd. Jag har aldrig sjungit duett med någon (åtminstone inte på det sättet jag tänker mig en duett, och tror aldrig det rört sig om en låt jag tyckt om heller om jag mot förmodan lyckats duettera med någon). I don't fit in. Dessutom är jag ju Quasimodos reinkarnation i kvinnlig kropp, och vem vill sjunga med en sådan? ;)

Det första steget mot att sjunga duett med någon måste ju ändå vara att spela in. Om man trycker på en inspelningsknapp, kraxar lite i en mick till något bakgrundsoljud, sparar detta, mp3:ar det och låtsas att man är nöjd med det har man ju börjat på en början. Fast innan man ens kommer så långt måste man ju bestämma vad man ska spela in. Vilken/vilka låtar? Och hur vill man att det ska låta? Och vilken stil vill man köra? Vilken "bild" av sig själv vill man ge lyssnaren genom musiken?
Jag ska spela in. Det ska jag faktiskt. Snart. Men vad ska jag spela in? Dilemma. Troligt är att det blir en låt med Within Temptation - förmodligen Our Farewell - men mer då? Blir nog en eller två till. Vad ska man då ta? Hur ska man kunna välja ut så få bland så otroligt många fantastiskt bra, vackra, sköna, glada, ledsna, brillianta, superba, upplyftande, inspirerande, älskade osv osv låtar? Folk kanske säger: "Men spela in något du gillar att sjunga", men... Det finns mycket jag gillar att sjunga...
Hur väljer man då? Ella bella bi? Ole dole doff? Skriver ner varenda enskild låt på en papperslapp, knycklar ihop till små tussar, lägger i en burk, ruskar om och drar på måfå?

Men! Bara att ha planen att spela in är ju en början till början till en början. Så Garou, Jorn, Russell, Tom, Steve, Steve, Sharon, Arjen Lucassen (japp, att vara med i ett Ayreon-projekt vore tufft) och hm... alla andra jag kanske glömt skriva ner - Be aware! The wolf will soon rise her voice and sing to the moon...

Men om vi ska vara lite realistiska såhär i slutet...
Det är bara en dröm.

Ringaren I Notre Dame/The Hunchback Of Notre Dame - Ett Himmelskt Sken/Heavens Light (Quasimodo)

Jag sett dem ofta här
Och undrat vad det är
För speciellt med kärleken
De par jag sett haft ljus omkring sig
Det strålat som ett himmelskt sken

Och jag har önskat då
Att jag fick känna så
Och drabbas av förälskelsen
Men ingen som ser ut som jag gör
Kan träffas av nått himmelskt sken

Men plötsligt har en ängel lett ömt mot mig
Och kysst min kind, men utan att bli rädd

En känsla närmar sig
Bryr hon sig om just mig
När mina klockor hörs igen?
Mitt mörka ton, ja minsta sten
Blir ljust utav ett himmelskt sken...

- - - - - - - - - -

So many times out here
I've watched a happy pair
Of lovers walking in the night
They had a kind of glow around them
It almost looked like heaven's light

I knew I'd never know
That warm and loving glow
Though I might wish with all my might
No face as hideous as my face
Was ever meant for heaven's light

But suddenly an angel has smiled at me
And kissed my cheek without a trace of fright

I dare to dream that she
Might even care for me
And as I ring these bells tonight
My cold dark tower seems so bright
I swear it must be heaven's light...För varje gång jag ser den här filmen känner jag mig mer och mer som Q (med den lilla skillnaden att han inte haft något förhållande, vilket jag har).
Det är inte heller bara raden "Men ingen som ser ut som jag gör kan träffas av nått himmelskt sken" som gör det, fastän jag känner väldigt starkt för den. Jag tycker låten i sig är väldigt fin. Men kort...
Han är nog min bror, i hemlighet. Eller kanske min framtida ickeexisterande själsfrände?

Yours
Shassimodo


Svinvinternatt av Terry Pratchett

"Det är kvällen före Grisvaktarafton i Ankh-Morpork. Barnens ögon tindrar, leksaksförsäljarna har bråda dagar och alla väntar ivrigt på att Grisefar ska klättra ner i deras skorstenar med presenter till alla snälla barn. Men var i all världen håller den fryntlige farbrorn hus? När Grisefar väl visar sig är han inte riktigt sitt vanliga jag. Utan ovanligt ... benig. HO HO HO.

Årets mörkaste natt håller på att bli betydligt mörkare. Det är upp till den gastkramande guvernanten Susan Sto-Helit, världens mest kompetenta lärarinna och tillika Dödens dotterdotter, att ta reda på vad som hänt Grisefar. Med hjälp av Råttornas död, en ögonfixerad talande korp och den nye Åh-guden av baksmällor börjar hon nysta i Grisefars historia och försvinnande. Men varför skulle någon vilja skada Grisefar? Susan är tvungen att ställa allt till
rätta innan det blir morgon, för annars blir det ingen morgon. Någonsin mer."Helt simply baksidestexten av boken, bland annat eftersom jag är för trött för att sitta och komma på något vettigt att skriva (man brukar vara det när man skrivit religion i hundra år och sedan tittar på Disneyfilmer istället för att sova) och för att jag vill ha det nedskrivet innan jag glömmer bort det igen. Är någon vecka sedan jag läste ut den.
För övrigt: Helt uuunderbar bok! Som gjord för att läsa runt jul, vilket jag gjorde (eller ja, snarare runt nyår läste jag den...), och med lika underbara karaktärer som i Döden Ligger Lågt. "Åh-guden" som de säger i baksidestexten (fyyy på dem att de inte skriver samma på baksidan som inuti!) är en mycket söt karaktär som det är mycket synd om. Och att Grisefars försvinnande utlöser en hel hög problem, ja, det är väl nästan givet - är det inte?
Förutom de ovan nämnda karaktärerna har vi ju också lille Ridcully och resten av trollkarlarna som härjar runt på Osynliga Universitetet, samt Dödens betjänt och lite annat smått och gott. Bland annat saker rörande väderspänning, försvinnande strumpor och vart borttappade pennor egentligen tar vägen. Läs den, jag rekommenderar den varmt.


I knappt halvvaket tillstånd

Nog för att jag är underlig i vanliga fall, men man tycker ju man kunde få åtminstone lite underlighets-befrielese när man sover...

Inatt vaknade jag av (surprise) en mardröm och satte mig upp. Av någon dunkel anledning (som jag inte minns) grabbar jag tag i täcket och börjar slita ut duntäcket ur påslakanet. Eftersom jag bara är halvvaken, om ens det, hinner jag somna någon gång på vägen. Lyckas till slut, långt om länge och efter en del krångel med bitar som inte ville lossna, krångla ut hela köret ur sin förklädnad och vräka ner det på golvet. Jag makar mig lite längre ned i sängen, sträcker mig ner vid fotänden och drar upp min på-ena-sidan-lurviga-och-på-andra-sidan-fleece randiga och sköna tigerfilt, vilken jag efter lite trassel pular in i påslakanet. Lägger mig sedan, efter väl utfört uppdrag, ner igen, drar filt-täcket över mig och somnar.

Jag vet fortfarande inte varför jag gjorde det där, men jag minns att jag gjorde det. Bara faktumet att tigerfilten för närvarande ligger i påslakanet och duntäcket på golvet är ju bevis nog. Så mystifikt. Helt obegripligt. Något förslag?

Akta er för att sova, man vet aldrig vad ens kropp och hjärna kan få för sig att ägna sig åt utan att man själv är medverkande...
Nu måste jag "ställa saker och ting tillrätta" igen innan jag sätter mig och pluggar. Au revoir.


Gott Nytt År!

En kortis.

GOTT NYTT ÅR!

Mitt år har i alla fall såhär långt inte varit så illa. Riktigt bra faktiskt. Nattade lillasyster (som inte ville vara med de andra och se fyrverkerierna (det ville förresten inte jag heller)) och låg därmed och lyssnade på Garou vid tolvslaget. Det var mys. Hon är söt. Garou är söt han med. ;)
Haft en rejäl brottningsmatch med min morbror också. Båda blev genomsvett och jag insåg flera flera gånger att om det varit allvar hade han varit död för länge sedan. Hah! Men den djäveln vägrade ge sig för en kvinna (eller något åt det hållet...hrm...) som dessutom är nio år yngre. Inte ens när jag tryckte in biljardbollarna på honom gav han sig. inte förrän jag nästan ströp honom. Muha! Shassie vinner!
Sämre start på året kan man ju ha. :) Fast jag hade ännu hellre startat året med Naia min och hennes syster och syster-karl och syster-vänner, som tanken var. Damn att jag skulle bli sjuk...  Jag ville vara med er! Villvillvillvillvill!

Men nu är jag trött. Ska sova. Godnatt allihop, och gott nytt igen! Hoppas ni får ett fint 2009.
(Och: Isch, sicken klyschig rubrik jag hade på det här inlägget förresten. Skärpning!)


Yours sincerely
S

RSS 2.0