16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till

Häromdagen, när jag besvarade frågorna i utmaningen från Emeli lovade jag att återkomma med svar på fråga 16 när jag kom på ett.


16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
a) Jag är 9 gånger av 10 så nervös när jag går upp på scen att jag knappt vet vad jag heter. Det syns och märks för det mesta inte alls, eller bara väldigt lite, och det är kanske tur. Jag tror jag skulle bli ännu mer nervös om jag märkte att det märktes väldigt mycket...
b) Jag planerar inte mitt mellansnack i förväg. Jag kan inte. Jag försökte i somras innan framträdandet på Visans Vänners viskväll, men fick ge upp. Det måste komma när jag står där, och komma av sig självt. Jag kan tänka ut eventuella möjliga riktlinjer, men aldrig färdiga saker. Kvaliteten kan säkerligen variera en del då, men det verkar vara så jag funkar.
c) Jag har spelat klarinett i 4 år. Ja, inte nyligen direkt. Jag spelade från jag var 8 tills jag var 12. Nu tror jag inte att jag skulle få fram något vettigt på en om jag fick en i näven. Å andra sidan kunde jag inte det medan jag "spelade" heller. Men frukta icke! Jag lär inte ta upp klarinettspelandet igen.


Nu fick ni tre svar som kompensation för icke-svar sist jag fick frågan.

Jag har spelning ikväll och redan nu är jag nervös. Jag har blivit övertalad att själv spela gitarr på tre av låtarna. Det är som bäddat för en katastrof...fast så får man inte tänka. Självuppfyllade profetia kallas det. Puh. Andas, Shass...Andas. Det kommer gå bra.

Får försöka fokusera på meddelandet jag fick från Ruud Houweling efter att jag inte kunde hålla mig längre och skvallrade för honom att jag ska spela en av hans låtar...
"Wow, that is so COOL! It is the best thing when other people enjoy playing our music. If you Youtube it let me know. Go girl!"
Jag tror det betyder att han inte misstyckte i alla fall. ;)


Snälla, håll tummarna för mig ikväll. Vi spelar någon gång mellan 18:30 och strax efter 19-snåret, tror jag. Förhoppningsvis överlever jag. Ifall jag frågar nästa gång jag bloggar (om jag överlevt spelningen, alltså), påminn mig om att Shass är ett ganska vanligt förekommande namn på mig.

Yours truly, madly, deeply,
Shass

De Vandrande Städerna av Philip Reeve

Tom ser London försvinna i fjärran. Trots att han hamnat i leran i utomlandet och ser sin hemstad rulla bort vill han inte tro att den han alltid beundrat och sett upp till har sett till att han hamnat där. Att ha fräsande retliga, vanställda och hämndlystna Hester som enda sällskap, som han först skyr för det mord hon försökt begå, visar sig dock vara till hans fördel. Men efter de båda ungdomarna skickas Törnskata - en död soldat som återupplivats med hjälp av gammal teknik. Samtidigt som Tom och Hester försöker fly från den målmedvetne förföljaren, och strävar för att komma tillbaka till London och förhindra en katastrof försöker Kate ta reda på sanningen om sin far och om vad som egentligen pågår i hennes på ytan så strålande stad. Det hon får veta kullkastar hela hennes värld, och med hjälp av Hund och Bevis försöker hon ställa allt till rätta igen.


Det här är en science fantasy-berättelse med många vändningar. Det är en bok fylld av mörka sanningar och hämndlystnad, men också om vänskap, lojalitet och kärlek. Det är historikerlärlingens motvilliga färd till insikt, den hämndlystna flickans strävan efter hämnd och dotterns jakt på sanningen. Och det är verkligen en bok om vandrande städer! Det finns mycket känslor i den - allt från hat till besvikelse, till gryende vänskap och spirande, blyg kärlek. Och tänk så känslor kan förändras och svänga...

Jag var lite skeptisk till boken först, eftersom jag råkade börja med del 2 och inte blev så förtjust i den. De Vandrande Städerna ger dock ett annat perspektiv på saker och ting och lyckades fånga mig mer. När till och med svårberörda, svårfångade jag berörs allt mer och mer när boken närmar sig klimax är det inte illa gjort. (Fast tyvärr måste jag erkänna att jag fortfarande inte gillar Tom)
Rekommenderar den! Men måste säga att om Jorden verkligen ser ut på det här viset om 1000 år så vill jag inte leva då...

Two in one!

Hehe. Precis när jag hade skrivit klart det här inlägget såg jag att jag blivit utmanad på en anna blogg också. Därför kommer här två utmaningssvar i samma inlägg.

Först och främst: Världens bästa, snyggaste, tuffaste, mest fantastiska och alldeles underbara storasyster har utmanat mig att berätta om min dag. Så, here we go:

DAGENS START: Klockan sju började klockan tjata på mig att stiga upp, men inte förrän 08:30 lyckades jag kvickna till nog mycket för att inte somna om igen. Sedan låg jag och läste i ungefär 19 minuter till innan jag faktiskt steg upp.
DAGENS BÄSTA: Äta pizza och dricka fläder-citron-cider, prata skit, tramsa och titta på Idol med bästa storasyrran och Bella.
DAGENS SÄMSTA: Att jag inte pluggat ett skit. Har inte ens satt i USB-minnet med skolarbetena på. Fy mig...
DAGENS ROLIGASTE: Syrran och Bella. Definitely.
DAGENS SORG: Pass
DAGENS KÖP: Bara en massa onyttigt och fullständigt onödigt skräp. 100% förtäringsbara produkter. Men lider man av "kvinnosaker" så gör man... IBLAND får man faktiskt köpa onyttiga och fullständigt onödiga saker. Faktiskt.
DAGENS SKVALLER: Gårdagens skvaller gällde en f.d. klasskompis som tydligen ska bli pappa (smärre chock!). Dagens...har nog inte skvallrat något vidare idag.
DAGENS SAKNAD: En jagtyckeromdiglitesådärextramycket-kram.
DAGENS LÄNGTAN: En jagtyckeromdiglitesådärextramycket-kram.
DAGENS KÄRLEK: Jag blir av någon anledning lite kär varje gång jag hör den här.
DAGENS HAT: Kommunen, skolan, svenskan, hatet i sig, den här förbannade konstanta nästan aldrig upphörande ständigt enormt påträngande och mördande tröttheten och... Ja, det var väl ungefär det.
DAGENS SJUKDOM: Energistjälande mördande smärtor pga. "kvinnosaker".
DAGENS SKADA: Ingen (Om man inte räknar den skadade axeln...). Inget nytillkommet i alla fall.
DAGENS HÖJDPUNKT: Syrran och Bella. <3
DAGENS BRÅK: Bråkfritt såhär långt.
DAGENS SKÄMT: Bell och sis nämnde nog ett par, men jag är för trött för att minnas dem.
DAGENS UTBROTT: Njae. Har inte haft något direkt utbrott idag. Fast vilken typ av utbrott åsyftas?
DAGENS KYSS: Pass
DAGENS AKTIVITET: Suttit och glott som en idiot på datorskärmen i tusen timmar, läst bok, struntat i skolan, fått jobbsamtal, tvättat, suttit mer vid datorn och glott, spelat hög musik, umgåtts med flickorna och ja...nu sitter jag här igen och glor.
DAGENS MAT: Två Sport-plus-knäckebröd med chiliost + dröm-yoghurt + te till frukost, spagetti och tomatsås med bacon, lök och vitlök till lunch, sedan ingenting på tusen timmar, sedan mozarella-pizza till middag.
DAGENS DRYCK: Te, tranbärsjuice, äppel-fläder-cider.
DAGENS RÖVHÅL: Kommunen.
DAGENS HJÄLTE: Sis och Bell. Två hjältar alltså.
DAGENS FULASTE: Pass
DAGENS SNYGGASTE: Ma belle soeur et ma/sa/notre belle Bella.
DAGENS KLÄDSEL: Sportstrumpor, grå jeans, svart tröja med "PRIVATKLINIKEN" (det är min tandläkares tandläkarföretag) i grönt tryck på bröst och rygg, samt stickad polotröja i varggrått (mamma kallar den för min "vargtröja"). Ingen klocka idag.
DAGENS FILM: Ingen film. (Bella och sis tittar på skräckis...huuu!)
DAGENS BOK: "De Vandrande Städerna" av Philip Reeve. Första delen i serien med samma namn. Råkade börja med del 2...men de var fristående, tack och lov. Läste ut 2:an igår.
DAGENS KOMMENTAR: pass
DAGENS INTRESSANTASTE: Gregorians cover av All I Need. Hehe. (se föregående inlägg)
DAGENS ÖNSKAN: Jag vill ha en jagtyckeromdiglitesådärextramycket-kram...
DAGENS GODA GÄRNING: Varit dåligt med sådana idag.
DAGENS AVSLUT: Tvätthämtning från tvättstugan (done), skriva klart det här (nästan done) och sedan... vet jag inte. Lägga mig och läsa innan jag somnar, tror jag. Trött.


Utmanar nog ingen specifik vidare. Den som vill och törs kan ju utmana sig själv...:P ;) Det kan ju vara en smula insiktsgivande att se hur mycket eller lite man faktiskt gjort under en hel dag.


Second but not least: Gulle-Emeli har återigen utmanat mig att besvara några frågor. Här kommer de!

4 TV-program jag ser: (Goda Moder, det var en svår en...)
1. Så Ska Det Låta (när det behagar gå på TV)
2. Postkodmiljonären (Jag ÄLSKAR frågesporter...)
3. Körslaget
4. Idol (Årets upplaga är dock omåttligt dötråkig)

4 saker jag gjort idag:
1. Lekt med sis och Bell.
2. Handlat onödigt skräp.
3. Tagit emot jobbsamtal.
4. Tvättat.

4 saker jag längtar efter:
1. Att jag ska bli klar med studierna.
2. Att få leka med Gina och Peter någon gång kring jul.
3. Within Temptation-konserten i Stockholm i mars.
4. En jagtyckeromdiglitesådärextramycket-kram.

4 saker på önskelistan:
1. Att Honey får fortsätta må så bra som hon verkar må nu.
2. Resten av alla skivor jag inte har men vill ha.
3. Alla Terry Goodkinds böcker som MP3-ljudböcker.
4. Att få åka till Holland och se Symphony X i mars.

4 personer jag utmanar:
1. Storasyrran
2.Gina
3. Skogsfrua
4. Pappsilappsen


Puh. Ska det fortsätta såhär så får jag göra en egen kategori för utmaningar, tror jag... Bäst jag gör en med en gång.

Gregorian gör Within Temptation-cover

Det tyska körbandet Gregorian, som gjort mängder av finstämda covers på allt från hårdrock till jullåtar, släppte den 5 november ett nytt album: The Dark Side of the Chant. Bland covers av bl.a. AC/DC, Evanescence, Madonna och även några låtar skrivna av bandet själva finner man också Within Temptations "All I Need". The Dark Side of the Chant innehåller följande låtar:

1. O Fortuna (Carl Orff) (The Ring Interlude)
2. Stripped (Depeche Mode) (The Others Interlude)
3. All I Need (Within Temptation) (The 6th Sense Interlude)
4. Hells Bells (AC/DC) (The Exorcist Interlude)
5. Born To Feel Alive (Unheilig) (The Fog Interlude)
6. Morning Dew (Nazareth) (Elm Street Interlude)
7. My Heart Is Burning (Gregorian) (Shining Interlude)
8. Bring Me To Life (Evanescence) (Twilight Interlude)
9. Dark Side (Gregorian) (Death In Venice Interlude)
10. Frozen (Madonna) (Sleepy Hollow Interlude)
11. Black Wings (Gregorian) (Angel Heart Interlude)
12. Lucifer (The Alan Parsons Project) (The Omen Interlude)
13. Dark Angel (Die Gesellschaft Der Schwarzen Orchidee)

Källa: Within-Temptation.com


Sådanthär tycker jag är rätt kul. Genom sin ofta avslappnande och mycket finstämda, musik sprider dessa tyska körvokalister låtar från mängder av genrer till en publik som kanske inte skulle uppskattat dem i "vanliga fall". Även om det ganska strikta sättet att sjunga ger många av låtarna en melankolisk prägel tror jag att det kan fånga intresset hos många. Gregorian gör något eget av de låtar de gör covers på och drar sig inte för att dra in elgitarrer och trummor. Var t ex. goda notera gitarrsolot före sista refrängen i All I need (Varför hade inte du ett där, Ruud? (frågan är ju varför jag ens ställer den frågan till honom här, med tanke på att han aldrig lär läsa och besvara den...)) och Hell's Bells och Lucifers lite mer uptempo-drag och gitarrer. Det kanske man inte väntar sig av ett band med det namnet och det (faktiskt, ibland) lätt kyrkliga soundet... ;)

Så vad tycker då Shass om covern?
Nja. Sorry boys, riktigt fångad blir jag inte. Jag föredrar originalet. Karln som är leadsinger är ju inte i min smak direkt heller. Jag tror att jullåtarna är de av Gregorians alster jag har lättast att uppskatta. Men om musiken de gör covers på kan nå ut till en större publik är ju det bara roligt. :)

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Emeli.


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
"känd för sin list. Det var han som föreslog att grekiska krigare skulle gömma" (Levande Texter)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Fönstret.

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Idol...i min ensamhet i fredags kväll.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
15:23 (Haha, jag hade nästan rätt... den var 15:22)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Underbara underbara Steve som sjunger Bad to the Bone

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick från 13:44 och hem efter lunch med pappsen

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Gjorde svenska.

8. Vad har du på dig?
Underkläder :P Strumpor med zebror på, blå jeans, rödrosaaktig tröja med motiv av en långhårig kvinna och texten "I must have music in my life" samt tjock mjuk luddig grön tjocktröja. Och armbandsklocka.

9. Drömde du något inatt?
Ja. men jag tänker inte tala om vad. Ni skulle få mardrömmar av det...

10. När skrattade du senast?
Ja, när var det... Igår kanske?

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En tavla (blyertsteckning av örnar), en drömfångare med motiv av vargar och indianer i en grottöppning samt bandtröjor (2 Within Temptation och 1 Gotthard, för närvarande)

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Näää det tror jag inte... Menar du som den där marsianen jag såg på ICA i fredags? Fast jag kan ha sett fel. Naia är ju inte gift med Grönis längre (faktum är att hon slängde honom i Atlanten när hon for till USA förra hösten), och han var nog den enda marsianen på jorden för närvarande...tror jag. Men om ni hör någon grön mystisk typ med 27 ögon och antenner tala sluddrande marsianska (marsipansprit gör en sluddrig, vet ni) och äta marsipan så ring Naia. Hon vet hur man gör sig av med dem.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Njäe. Har varit med om mer roande sådana.

14. Vilken var den senaste film du såg?
Någon Harry Potter-film, tror jag. Minns inte vilken ordning jag såg dem... men det kan nog ha varit femman. Eller sexan.... Hm.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Jag vet faktiskt inte. Det skulle kännas hemskt materialistiskt att svara på den frågan.:P (Fast ska jag vara helt ärlig beror icke-svaret snarare på lathet)

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Vet ni vad? Jag tänkte på MASSOR med det-här-vet-folk-inte-om-mig-saker bara häromdagen, men nu kan jag inte dra mig till minnas en enda av dem. Jag får be att få återkomma.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Miljöförstöring och skrämmande stor befolkningsökning. (Jag vet, jag vet, det vaaar två saker. Men vad då, det var ju ingen som hindrade mig... ;) )

18. Tycker du om att dansa?
Nu råkar det ju vara så att jag inte kan dansa och att det sällan är någon som vill dansa med mig... Men jag har tyckt om det de få gånger jag har gjort det.

19. George Bush?
Citerar Emeli: "Nej tack!"

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Det får ni se om jag någonsin får barn. Jag lovar.

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Ligger redan under övervägande.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Jag tror inte på Gud som sådan, och inte på Pärleporten heller, och även om de fanns skulle jag säkerligen inte komma dit, så jag har inget bra svar på den frågan. Tyvärr.

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Jag skulle bli glad om Storasyster-Yster, Gina, Skallen och Skogsfrua svarade på det här, om de har tid, lust och ork eller så ;)

Melody Gardot - Goodnite

Ibland tänker jag: När ska någon sjunga den här för mig?

Goodnite
close your eyes and just sleep tight
I'll lie awake and watch you dream
to be sure that all of your dreams are pure

My dear
don't you worry 'bout a thing
I'll be near to you all night
And through the evening
I'll be by your side

So Goodnite
close your eyes and just sleep tight
I'll lie awake and watch you dream
to be sure that all of your dreams are pure

While you slumber
in case you ever wonder
if a summer breeze just brushed your cheek
know it's me

And Goodnite
close your eyes and just sleep tight
I'll lie awake and watch you dream
to be sure that all of your dreams are pure

RSS 2.0