Sista Avfarten till Älvalandet - Del 1 i Blommornas Krig av Tad Williams

Ibland är livet inte helt lätt. Theo Vilmos är just en sådan person, som det inte går lätt för alla gånger. Han var ointresserad av skolan och har hankat sig fram med skitjobb genom åren, i väntan på att slå igenom som rockmusiker, men har ohjälpligt fastnat i coverband och inte kommit någon vart med sitt liv. När allt plötsligt förvärras och bandet inte längre vill ha honom kvar som sångare, flickvännen kastar ut honom och mamma plötsligt inte heller finns där vänds hela hans tillvaro upp och ner. Ett gammalt brev från en gammelmorbror återfunnet bland moderns viktiga papper och en anteckningsbok fylld med underliga beskrivningar av och anekdoter från en annan värld - en värld fylld av älvor, vättar och andra sagoväsen - tar med ens upp allt mer av Theos tid. Han hyr en stuga uppe bland berg och skog för att reda ut sitt liv och sina känslor och på så sätt besluta hur han ska kunna börja om. En särskilt eländig kväll dyker så Äppelskrott upp och utan förvarning slungas Theo, rädd, vilsen och jagad, in i en värld mycket lik den som beskrivits i morbroderns anteckningsbok och blir ofrivilligt indragen i det som pågår där. Makter är i rörelse, ondskan växer och av någon anledning har allt detta någonting med honom att göra...

Denna första del av 2 ur Blommornas Krig är en bok som fångar sin läsare. Perspektivet växlar då och då från Theos över till händelser som utspelar sig på helt annatn ort än där han befinner sig, och att veta vad "motståndarsidan" har för sig samtidigt som man får följa "de goda" är både frustrerande och spänningshöjande. Karaktärerna har utrustats med mycken charm, men det man stöter på under storyns gång gör samtidigt att man nästan inte vågar lita på någon. Och är inte Äppelskrott ett alldeles underbart namn? Hur det slutar vet jag inte än, så jag sätter helt enkelt stopp här och går och börjar läsa del 2. Under tiden kan ni införskaffa del 1, så kanske ni också får veta.

Kommentarer
Postat av: vispen

Boken verkar bra, jag ska nog läsa den:)

2010-09-11 @ 23:55:49
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: skogsfrun på dal

Trodde först att det var dig det handlade om! Puh så skönt att det bara är en story;-) Äppelskrott; ett kul och måhända symboliskt menat namn...avgnagd men med allt det viktiga kvar inuti? (kärnorna alltså för att vara övertydlig;-)) Har du läst alice i underlandet? En bisarr fantastisk klassiker, rekommenderas! Jag fick boken av en faster när jag var 12 år har läst om den och vårdar den ömt;-)Ha det godast, kram från skogsfrua

2010-09-12 @ 18:32:26
URL: http://barasaras.bloggplatsen.se
Postat av: Sharon

Skogsfrua: Nej då, mig handlar det inte om ;) Tror faktiskt inte jag skulle velat vara med i den där berättelsen. Ja, Alice i Underlandet har jag läst även om det väl måste vara minst 13-15 år sedan. Har tänkt jag ska låna om den när det blir tid till det... Ska bara dra igenom de 20 böcker jag har hemma först. ;)

Och att du skulle hitta det där gamla inlägget om glas...måste välan vara 2 år sedan jag skrev det nu. Roligt att du gillade det i alla fall. :)Ha det underbarast!

2010-09-12 @ 19:33:31
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: Sharon

Vispen: Det tycker jag du ska. Den är väl värd besväret. :)

2010-09-12 @ 19:35:17
URL: http://shass.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0