Det finns ingen mening

Timmarna sniglar fram; slemmiga, långsamma, klibbiga. Dagarna går så sakta. Det finns ingen energi till någonting, ingen lust riktigt. Man bara väntar.

Och väntar.

Och väntar.

Man försöker fatta hur orättvist livet kan vara. Hur orättvist grymt och hjärtlöst det behandlar de som har ett gott hjärta. Man försöker fatta varför inte allt ont istället kan drabba våldtäktsmän och diktatorer och mördare och hustrumisshandlare och alla andra som skadar och förgör men trots det får leva friska hela livet.

En människa jag älskar, en människa som är en av de finaste, godaste, starkaste, mest fantastiska människorna på jorden, har cancer. Och vi försöker fatta...vad meningen är med detta.

Och vi väntar.

Och väntar.

Och väntar.

Men inte fan blir vi klokare för det.
För det finns ingen mening. Det finns helt enkelt ingen mening. Det är bara det hjärtlösa djävla livet som inte kan vara rättvist, som måste fortsätta djävlas med denna fantastiska människa trots att h*n redan fått ta mer än alldeles för mycket av dess nycker.
Det räcker nu. Det kan väl få räcka nu. Snälla.

Vi kan bara vänta. Vänta och se. Vänta på svar. Vänta på behandling. Vänta på tillfrisknande.

För du ska bli frisk. Du bara SKA. Det finns inget annat alternativ. Hör du det? Det. Finns. Inget. Annat. Alternativ! Vi älskar dig för mycket.


(För er som undrar: Nej, det är inte min Superman jag åsyftar...även om han minsann haft mer än nog av detta redan han också.)

Kommentarer
Postat av: vispen

Kram!

2013-03-05 @ 10:35:55
URL: http://vispen91.blogg.se
Postat av: Shass

Vispen: Tack!

2013-03-05 @ 20:14:30
URL: http://shass.blogg.se
Postat av: skogsfrun på dal

Ja cancer är en folksjukdom, drabbar utan åtskillnad hög som låg ung som gammal. Hoppas de snart har svar på gåtan. Vi har nyss mist RR:s yngre bror i levercancer och en annan endast 63-årig man och f.d. granne är nu svårt ansatt av lungcancer. Själv vet man inte vad man går och dras med, det är en smygande sjukdom. Önskar förstås det bästa för din vän, det beror ju mycket på vad för slag och i vilket stadie.

Hoppas kan och ska vi men det hjälper föga att ta ut sorgen i förskott.

Kram och tröst från skogsfrua.

2013-03-10 @ 19:24:24
URL: http://barasaras.bloggplatsen.se
Postat av: Marie

Kram!

2013-03-11 @ 16:21:07
URL: http://ismen.blogg.se
Postat av: Shass

Skogsfrua: Tack fina Skogsfrun. Det känns fint att ha dig där i cyberrymden. Trösterikt. Stor kram tillbaka!

Marie: Tack och kram tillbaks!

2013-03-11 @ 20:53:04
URL: http://shass.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0