Inspelningsproblem

Det är ju själva fan att saker aldrig kan få flyta på problemfritt för min del. Alltid är det något som strular. Alltid! Oavsett vad det gäller. Det är så frustrerande att jag vill... att jag vill... att jag vill att det ska ge fan i att strula, helt enkelt! Kan ingenting får gå som jag vill någon enda gång?

Som ni kanske minns berättade jag i... Januari, om jag inte missminner mig, att jag skulle spela in några låtar tillsammans med en vän till min far. Efter sjutton om och etthundrafemtioelvatusentrehundranittooåtta men tog jag mig äntligen, den 8:e april kl 18:00, in i hans studio. Där spelade vi in en av avtalade tre låtar. Ja, faktiskt. Vi hann klart med en hel låt. På två timmar! Jag var nöjd. Kanske inte så mycket med sången som med att det äntligen blivit av och att det gick så kvickt att spela in första låten. Svenne sade att om vi haft hela dagen på oss istället kanske det hade blivit yttepyttepyttepyttepyttelite bättre än det var, vilket jag tar som ett gott betyg för två timmars arbete. Och jag tror att jag fortfarande är nöjd med ordet "lost".
Så, so far so good. Men givetvis ska det börja krångla som fan igen. Ja, för det var ju dumt av mig att tro annat.

Jag mailar efter ca 3 veckor och frågar vad som händer och när han har tid igen. Får efter ett par dagar svaret att han har det körigt (vilket jag både vet och förstår att han har), men att han ska kolla sin kalender efter en lucka. Hör sedan ingenting på ytterligare tre veckor. mailar igen. Får svaret att han inte har tid att spela in musiken till de två resterande låtarna (!), och att han vore tacksam om jag kunde hitta redan inspelad musik till dem också, som till den första.
Haaallååå! Det tog MÅNADER för mig att hitta en låt som jag kunde spela in där musiken redan fanns inspelad. Jag har letat i dagar, veckor, månader, timmar, sekunder, minuter och ångestpackade plågsamma evigheter för att hitta något vettigt, och lyckas hitta en. Nu vill han att jag ska rota fram två till! Hur fan ska det gå till? Jag bara frågar: HUR?!

Jag vill bara bli klar. Jag vill ju lägga upp låtarna på min MySpace. helst nununununuuu. Bara jag har musik går kanske sången relativt kvickt att spela in och sedan är han av med mig, sedan ska jag inte störa mer. Men var ska jag få tag i ett par låtar med redan inspelad musik som jag kan använda till det här? En del av grejen med att spela in var ju att det var en grej VI skulle göra ihop. Han är ju en så fantastiskt duktig musiker. Det hade varit en stor ära för mig att ha honom liggande bakom musiken. Men det går ju aldrig som jag vill...

Om någon kan och vill... snälla, hjälp! Om någon vet var man kan få tag i musik, eller om någon skulle få en oemotståndlig lust att spela in musik åt mig... snälla, skrik!


Er högst förtvivlade,
Shass

Nickel Creek - When You Come Back Down

Till alla dem jag älskar vill jag ge:
Nickel Creek - When You Come Back Down

You got to leave me now, you got to go alone
You got to chase a dream, one that's all your own
Before it slips away
When you're flyin' high, take my heart along
I'll be the harmony to every lonely song
That you learn to play

When you're soarin' through the air
I'll be your solid ground
Take every chance you dare
I'll still be there
When you come back down
When you come back down

I'll keep lookin' up, awaitin' your return
My greatest fear will be that you will crash and burn
And I won't feel your fire
I'll be the other hand that always holds the line
Connectin' in between your sweet heart and mine
I'm strung out on that wire

And I'll be on the other end
To hear you when you call
Angel, you were born to fly
And if you get to high
I'll catch you when you fall
Catch you when you fall

Your memory is the sunshine every new day brings
I know the sky is calling
Angel, let me help you with your wings

When you're soarin' through the air
I'll be your solid ground
Take every chance you dare
I'll still be there
When you come back down

Take every chance you dare
I'll still be there
When you come back down
When you come back down...

Naias beskrivning av karate

Jag pratade med Naia om dagen som gått och påstod att jag troligen ser ut som en farlig barnkidnapperska på håll när barnet jag passar hellre är med personen jag passar honom med än med mig. Naia håller inte med, hon tycker inte jag är farlig. Åtminstone tycker inte Naia att jag ser farlig ut. Sedan tyckte Naia att hon skulle beskriva den sport jag utövar också. Diskussionen löd som följer...


Ennaia: Äsch, inte då. Ingen som tror att du är en farlig kvinna. Du är som en ulv i fårakläder vet du, ser så snäll och timid ut och när de anar det minst sparkar du kulorna upp i halsgropen på dem ;)
Sharon: *skrattar* Jaså, är det så tycker du?;)
Ennaia: Jajjamen. Jag har sett dig försöka ;)
Sharon: Vara snäll och timid och sedan sparka kulorna upp i vrångstrupen på någon?
Ennaia: Tja... mest sparka-delen, men ja
Sharon: Jahaja ;)
Ennaia: Ja... Det är väldigt fascinerande. Nästan som en ritual. Du börjar med att klä på dig en vit pyjamas som sitter så illa att du behöver ett alldeles för långt skärp för att hålla ihop den. Sedan tar du på dig en träningsoverall ovanpå, knallar upp och hämtar far din och tar bussen ut till någon gammal tegelbyggnad som verkar fungera som skola under vardagarna. Du tar av dig träningsoverallen, kutar igenom herrarnas och försöker sedan prata med en vägg (vilken hittills inte svarat när jag varit med). Väggen avklarad beblandar du dig med ännu fler människor iförda illasittande vita pyjamasar med tillhörande skärp. Några karlar som uppenbarligen är färgblinda eller har tråkig smak på bältesfärg börjar vråla på någonting de tror är japanska, men som egentligen är marsianska och betyder saker jag inte tänker upprepa här. Ni sätter er alla ned som om ni gick på droger (vilket ni förmodligen gör) och sitter stilla tills de färgblinda karlarna skriker någonting ännu värre. Sedan ägnar du och de andra på pyjamaspartyt en dryg timma åt att skrika, slåss och sparka så mycket ni kan (droger kan locka fram aggressivitet) tills svetten rinner. Färgblindingarna vrålar lite till och sedan går ni hem
Det är väldigt fascinerande.
Sharon: *sparar naias beskrivning*
Ennaia: *Är helt oförstående inför denna handling, då beskrivningen är helt korrekt och inte det minsta underlig...*Så, nu vet ni mer exakt vad sjutton det är jag sysslar med ett par tre fyra fem gånger i veckan.
Är, på tal om det, från och med idag en blåbältare. En mycket stolt sådan ska tilläggas. Jag överlevde graderingen - med väl godkänt i betyg! Heja heja heja!
Fem bälten kvar till svart...


Den bästa covern so far!

Goder afton pojkar, flickor och mittemellingar...


Eftersom det var ett tag sedan jag postade någonting här, och eftersom jag ändå inte kan sova tänkte jag att jag skulle dela med mig av en av de bästa covers jag någonsin hört. Det är helt ofattbart att en Britney Spears-låt kan vara såhär bra. Helt ofattbart! Som min käre vän Nima uttryckte saken: "Låtdjäveln är ju bra!". Detta med efterföljande förvirrad smiley. Han var alltså lika överraskad som jag. Det värsta är ju att det är sant! Eller det kanske är det bästa...

Hur som haver... Kolla in den här, lyssna och njut!
Nickel Creek - Toxic in LA
Världen borde sörja djupt och blodigt över att de inte spelar ihop längre. Jag håller tummarna stenhårt för att de ska göra det igen någon dag.

Jag tror det var allt för den här gången. När nästa gång blir vet vi inte...Sov gott
/ Shass

RSS 2.0