Egalias Döttrar av Gerd Brantenberg

Välkommen till ett samhälle så olikt vårt eget att det är skrämmande - välkommen in i en värld som ger en helt nya perspektiv på sin egen värld. I Egalia är det kvinnorna som super, slåss, har monstruös sexdrift, våldtar, arbetar och har makten. Männen pyntar sig, friserar skäggen, har PH och passar barnen. Ett matriarkat utan dess like. Men i detta kvinnodominerade samhälle börjar plötsligt en grupp män reagera och en maskuliströrelse tar form. Förmodligen finns det ingen läsare som inte i slutänden tycker att Petronus och hans gelikar har rätten på sin sida.


En fullständigt fantastisk och mycket tankeväckande bok. Att få ett samhälle som vårt eget totalt upp-och-nedvänt på det här sättet får en verkligen att tänka och få lite nya perspektiv på saker och ting. Samtidigt är det en ganska lättsam bok med ett fyndigt, oerhört kvinnoinriktat språk (ta bara omskrivningen av människor till exempel... kvinniskor). Den är absolut (!) mycket (!) läsvärd! Marsch till bibblan och låna eller köp som pocket för fjuttiga 37 kr på CDON. Den är värd att uppmärksammas, och trots att den är skriven för något mer än 30 år sedan är den lika aktuell som om den givits ut igår.

Kommentarer
Postat av: skogsfrun på dal

Hej igen! Just nu läser jag Mazetti och skrattar mest, hon är tokroligt till tusen men där finns undertoner. När du beskriver innehållet i Egalias döttrar måste jag såsom urgammal erkänna att jag tycker dagens verklighet börjar likna bokens! Killar som pyntar sig- ringar här och där, sminkar sig. Tjejer som efterliknar killar ganska bra...super svär snusar o.s.v. Hm 30 år sen...60-talet. Ja det var väl då det började. Du måste prova Mazetti lova det;)) (hon har skrivit den kända och filmade Grabben i graven bredvid men många fler)

kramiz Sara (som tackar för fint mail! Blir mallig om DU vill länka till MIG;))

2009-09-21 @ 08:55:49
URL: http://barasaras.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0