Flugsnappare och kjolryckare i midsommartid

I morse vaknade Shass... Ja, Shass vaknar förstås ganska ofta på morgonen, men i morse väcktes hon av.... Ja, vad som egentligen väckte Shass är en aning ovisst. Antingen var det flugan som flög runt hennes huvud och hoppade runt i hennes ansikte, eller också var det katten som klivande omkring med väldigt icke-kattlika rörelser jagade sagda fluga ovanpå henne. Vilket tror ni det var?
Det är en sak man nästan glömmer när man bor i stan, att flugor finns och kan vara otroligt irriterande om morgnarna. Det här var också en sådandär monstruöst stor fluga - mutantflugornas mutantfluga, ungefär. Med bortmuterad hjärna, eftersom den inte fattade (alternativt struntade i) Shass försök att bli av med den. Turligt nog insåg den pälsklädda, vinglösa, tassinnehavande, spinnande, halsbandmedpingla-prydda, gyllenögda flugsnapparen detta och ordnade ljudligt mumsande upp saken ;) Ibland är det tur att det finns en katt som kan beskydda en, både mot flugor och (för ca 3 år sedan) pojkvänner som sagda katt tycker ska hålla tassarna borta. Kärlek till min Chili!

Men det är inte bara flugsnappare som bor på det här stället. Här bor det också en kjolryckare. Jodå, det är precis vad det gör det. Grann är han också. ;)
Det hände sig som så att kjolryckarens mor skulle ha en slurk mineraler med diverse braattätaförgamlakärringar-tillägg i och av den anledningen skrudade Shass sina nakna fötter i gympadojor och traskade ut tillsammans med mor sin i samma kjol och övrigt som burits hela dagen. Mor avlägsnade sig för att framskaffa sagda mineraler och braattätaförgamlakärringar-tillägg, emedan Shass stannade hos gamlans unge son och småpratade. En sekunds uppmärksamhetssläpp räckte och vipps hade pojkamonstret (alternativt namn: den röde dammsugaren) ungefär 97 % (kändes det som) av Shass kjol i munnen och drog allt vad han hade. ;)
Shass kjol, som redan var lite hålig pga. lossade sömmar knakade betänkligt i fogarna och sagda redan existerande hål blev en aning större...och kjolen en aning blötare. Ganska mycket blötare. Ungefär hela höverhögerben-biten blev blöt. Mysigt ;). Svårt att veta om man ska skratta eller bli galen i en sådan situation...särskilt som det lilla monstret lyckades snappa åt sig kjolfållen en gång till sedan genom att låtsas äta hö och slugt "smyga över marken" och...slurp...
Tredje gågnen gillt bidde det aldrig - Det hann Shass avstyra. Men nu vet ni varför stalldrängar inte bär kjol ;)


Det var allt från södra Sverige ;) Glad midsommar på er allihop!

Kommentarer
Postat av: Mia

Ha-ha känner så väl igen denna situation. Men här finns en gardinryckare istället ;) och den ger sig inte förrän nästan hela gardinstången hänger på sniskan...Fullt bestyr att ställa allt tillrätta igen efter denna makapär. Den borde uppfostras lite bättre och veta sin plats.;)

Hoppas Shass har haft en trevlig midsommarhelg och lagt sju sorters blommor under huvudkudden.

2010-06-26 @ 21:41:14
Postat av: skogsfrun på dal

Hallå! antagligen har jag fuskat med intaget av braförgamlakäringar eller så är jag ute och seglar i motvind;-) Är det dammsugaren eller den andre (lille) röde som suger i sig kjolar!? Var så snill och opplys en försenad läsare och stalldräng om dessa sakers rätta tillstånd.

Kram från skogsfrua.

2010-07-13 @ 23:29:12
URL: http://barasaras.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0